RU

Будова кулера для води

В даний час, якість води, яка постачається в наші будинки і квартири за допомогою водопровідних систем, залишає бажати кращого. Саме тому, з кожним днем ​​величезну популярність набирають кулери, які, по суті, є дуже хорошими помічниками, як в будинках, так і в офісах.
Дана стаття допоможе Вам розібратися, а головне - зрозуміти, яких видів бувають кулери, як влаштований кулер для води, багато іншого.

Яких видів бувають кулери?

Можна виділити два основних типи кулерів - підлоговий і настільний.

       

  • Підлоговий кулер відрізняється великими габаритами, але в свою чергу не вимагає додаткової підставки.
    Завдяки просторій нижній частині, є кулери, які додатково забезпечені холодильною камерою, озонатором, або шафкою для посуду;
  • Купуючи настільний кулер, Вам відразу ж необхідно визначитися з місцем його розміщення.
    Це можуть бути столи, тумби та інші оточуючі Вас предмети, що мають достатню висоту і стійкість. Технологічно, він нічим не відрізняється від підлогового кулера, хіба що фляга з водою завжди розміщується зверху, в спеціальному утримувачі.

Як вода надходить в кулер? 

Подача води в кулер - досить проста система: вода, в необхідній кількості, наповнює відділення охолодження і нагріву води (за наявності) з основної фляги. Згодом, коли кількість води зменшується, ці контейнери наповнюються новими порціями рідини. Варто відзначити, що система подачі води в накопичувальні контейнери, може відрізнятися в залежності від виробника продукції. Наприклад, китайські виробники використовують систему розширювального бака, який згодом розподіляє воду між обома відділеннями для води.

Як нагрівається вода в кулері?

Кулери для води, підтримують постійну, зазначену Вами температуру (в рамках 82-97°С), за допомогою спеціальних датчиків, завдяки чому Ви завжди маєте можливість отримати гарячу воду (окроп), без зайвих очікувань, як це буває з електричними чайниками. Дана температура не доводить воду до кипіння, що сприяє збереженню всіх корисних її властивостей. Але цієї температури досить для того, щоб приготувати розчинну каву, заварний чай, суп швидкого приготування і багато, багато іншого.

Сам процес нагріву води буває двох видів: за допомогою нагрівального тена, який буває внутрішнім і зовнішнім. Нагрівальний тен - звичайна система підігріву, яка працює за принципом електричного чайника або кип'ятильника.

Охолодження води в кулері.

        

 

Система охолодження води буває двох видів: електронна та компресорна. Компресорне охолодження відбувається за принципом роботи холодильника. У даній системі використовують екологічно чистий холодоагент (R134A), який не сприяє руйнуванню озонового шару. Електронна система охолодження працює за допомогою ефекту Пельтьє. «Що таке ефект Пельтьє?» - запитаєте Ви.
Ефект Пельтьє - система, яка складається з двох платівок, які є напівпровідниками. Під час пропускання через них електричного струму, одна - нагрівається, а друга - охолоджується, через що завжди виходить завжди однакова різниця температури. 

Варто відзначити, що дана система поступається компресорній по швидкості охолодження води.


© 2007-2024 Інтернет-магазин «Аква-Клуб Україна»
Угода користувача / Договір оферти